در جریان انتخابات ریاست جمهوری دهم، جریان اصلاح طلب که خود را شکست خورده رقابت دید، هواداران خود را برای آنچه "فشار از پایین" نامیده شد، به خیابان ها فراخواند تا شاید به همراه "چانه زنی سران در بالا" منجر به تحمیل پروژه "ابطال انتخابات" شود.
اما برخلاف انتظار جریان شکست خورده در انتخابات، رهبر معظم انقلاب هرگز از رای مردم و جمهوریت نظام کوتاه نیامد.به گزارش شبکه ایران، با خاطره ای هم که علیمحمد بشارتی، وزیر کشور دولت ششم، امروز درباره مسبوق به سابقه بودن این موضوع تعریف کرد، مشخص شد که رهبر معظم انقلاب یک بار دیگر درخواست ابطال انتخابات را با تندی جواب داده اند.
در گفتگوی پایگاه اطلاع رسانی دفتر نشر آثار مقام معظم رهبری با علی محمد بشارتی، وزیر کشور دولت ششم، ضمن نقل خاطره ای از دیدار وی و پرسنل وزارت کشور با مقام معظم رهبری که در آن جلسه رهبر معظم انقلاب از وزیر کشور و پرسنل این وزارتخانه خواسته بودند که امانت دار باشند، به انتخابات اثر گذار سال 1376 اشاره کرد و گفت: در انتخابات اثرگذار 1376 با وجود اینکه همه میدانستند که به لحاظ متعارف گروههای سیاسی در ایران، من بهعنوان وزیر کشور جمهوری اسلامی در جبههی راست قرار دارم و از طرفی هم با آقای ناطق نوری از قدیم رفاقت دیرینه داشتم، اما همه دیدند که نتیجهی انتخابات آن شد که آقای خاتمی رأی آورد.
وزیر سابق کشور گفت: تقریباً آخرین ساعات بازشماری آراء بود که آقای ناطق به من زنگ زد و گفت چه خبر؟ گفتم «شیخنا رأی نیاوردید!» گفت باید چه کنیم؟ گفتم برای رقیب پیام تبریک صادر کنید، ایشان هم انجام داد. حالا ایشان ممکن بود بر اساس ذهنیتی که در خیلی از افراد جامعه و اطرافیان ایشان پیش آمده بود، پایش را در یک کفش میکرد که من رئیسجمهورم و نتیجهی انتخابات توسط عواملی عوض شده و از این دست حرفها، اما همیشه مهمترین مسأله در جمهوری اسلامی این بوده که همهی طرفها به قواعد بازی و به حد و مرزهای قانونی احترام میگذارند. آقای ناطق هم به رأی مردم احترام گذاشت و نتیجهی انتخابات را پذیرفت.
واکنش رهبر انقلاب به انتخابات سال 76
بشارتی در این گفتگو، به خوشحالی رهبر معظم انقلاب بخاطر حضور جدی و حداکثری مردم در انتخابات اشاره کرد و افزود: در آن هنگامی که فضای تبلیغاتی دشمنان شرایط سختی را پیش آورده بود، نگاه رهبری به انتخابات یک نگاه استراتژیک بود، ایشان حضور جدی مردم را یک پیروزی بزرگ برای اصل نظام میدانستند.
پیشنهاد ابطال انتخابات 76 به رهبر انقلاب
وزیر کشور دولت ششم که مسئولیت برگزاری انتخابات دوم خرداد بر عهده او بود، از حضور شخصی که هیچ مسئولیتی در برگزاری آن انتخابات نداشته در محضر رهبر انقلاب و ارائه گزارش در خصوص ابطال آن انتخابات به معظم له گفت: من در آن روزها شنیدم که یکی از آقایان، ساعتی قبل از اینکه تقریباً بر همه روشن شود که چه کسی پیروز انتخابات است، وقت میگیرد و خدمت آقا میرسد؛ با اینکه هیچ مسئولیت رسمی هم در زمینه برگزاری انتخابات نداشته است. در آن جلسه به ایشان گزارشی میدهد و خواستار ابطال انتخابات میشود. آقا در پاسخ برخورد خیلی شدیدی با وی میکند که ظاهراً سابقه نداشته است. با این مضمون که چگونه به خودت اجازه میدهی که اینطور دربارهی نظام فکر کنی و تصمیم بگیری؟
احتمال تقلب در انتخابات ریاست جمهوری وجود ندارد
بشارتی در پاسخ به این سوال که تا چه حد ممکن است در انتخابات ریاست جمهوری تقلب صورت بگیرد افزود: من به شما بگویم که امکان تقلب تعیینکننده در وزارت کشور نزدیک به صفر است. اینقدر قانون محکم است که وزیر کشور اگر بخواهد برادرش را وارد مجلس بکند، نمیتواند. ممکن نیست کسی بتواند جلوی این همه دوربین و آدم و ناظر و مجری تقلب کند. البته ممکن است مثلاً در انتخابات مجلس که لیست طولانی دارد، آخر کار که میخواهند آراء را بازشماری کنند، اسامی افراد بر اساس خطای چشم و شمارههای نزدیک به هم اشتباه شود. آن هم در حد یکی دو درصد که اثری بر نتیجهی انتخابات نمیگذارد، اما در انتخابات ریاستجمهوری چون کاندیداها کم هستند، این احتمال خیلی ضعیف و در حد صفر است، چه برسد که منجر به تغییر چند میلیونی نتیجه بشود.